'}}
Quiche – Torta Fiorentina di Funghi

250 g kastanje champions
150 g oesterzwammen|
50 g walnoten
100 g spekblokjes
150 ml slagroom
3 sjalotten
3 eieren
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 el verse bladpeterselie
1 el bieslook (fijngehakt)
1 el Italiaanse kruiden
peper en zout
velletjes bladerdeeg, diepvries

Verwarm de oven op 200C voor. Vet een taartvorm (doorsnede 24-26 cm) in en bekleed deze met bladerdeegvelletjes. Prik de bodem in op enkele plaatsen. Snijd (of scheur) de oesterzwammen in reepjes. Hak de noten grof, pel de sjalotten en snijd ze in kleine stukjes.

Verhit de olie, fruit daarin de sjalotten en bak de blokjes spek. Pers de knoflook erboven uit. Bak de oesterzwammen ongeveer 3 minuten mee, al omscheppend. Meng de noten erdoorheen en voeg naar smaak zout en peper toe. 

Klop de eieren los, samen met de room en de diverse kruiden. Verdeel het oesterzwammen-mengsel over de taartbodem. Giet het eiermengsel erover en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25-30 minuten is het gerecht klaar.

Scroll naar boven