400 g oesterzwammen
80 g crème fraîche
50 ml whisky
1 rode ui
4 zilveruitjes
2 teentjes knoflook
2 mini augurken
2 eetlepels olijfolie
2 el verse bladpeterselie
1 el kappertjes
paprika poeder
peper en zout
Als voorbereiding scheur je de oesterzwammen in stukjes. Pel de rode ui en knoflook en snij ze in dunne ringen en plakjes. Snijd de zilveruitjes en cornichons extra dun. Pluk en snipper de peterselieblaadjes en snijd de steeltjes fijn.
Zet vervolgens een droge koekenpan met de oesterzwammen en rode ui op een hoog vuur, schud de pan om ze uit te spreiden, bak ze 5 minuten en roer hierbij regelmatig. Vervolgens 1 eetlepel olie erover sprenkelen en de knoflook, zilveruitjes, cornichons, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij doen. Schenk na 3 minuten de whisky in de pan om het gerecht te flamberen.
Tenslotte – als de vlammen zijn gedoofd - nog een kwart theelepel paprikapoeder, crème fraîche en peterselie toevoegen en alles goed doormengen. Giet er een scheutje kokend water bij om het oesterzwammenmengsel een mooie sausachtige consistentie te geven. Eventueel naar smaak nog zout en peper toevoegen.